Archiol's Render Challenge 2 - Winners Announced!

20.11.2021, Sat

NEWS SIZE IMG.jpg

Render Challenge 2 is a rendering competition organized by archiol in association with artuminate. The competition received 106 entries from around the world.

This competition was judged by our three honorable judges:

  1. Andreea Felciuc (https://www.artuminate.com/jury/andreea_felciuc)

  2. Mümün Keser (https://www.artuminate.com/jury/munmun_keser )

  3. Nicole Cullinan (https://www.artuminate.com/jury/nicole_cullinan )

Scroll down to check the winning entries.

  • First Prize Winner_ Xiān lín  lǐ  &  Xīnrán cáo

  • Second Prize Winner_ Lee Cheng wei

  • Third Prize Winner_ Sahil Rattha Singh


  • Honorable Mention_ Beilin Wang

  • Honorable Mention_ Ruiqi Xu & Runze Tian

  • Honorable Mention_ Davide Cannone & Ilaria Impagnatiello


First Prize Winner_ Xiān lín lǐ & Xīnrán cáo

press to zoom

First Prize Winner_ Xiān lín lǐ & Xīnrán cáo

press to zoom
1/1

First Prize Winner_ Xiān lín lǐ & Xīnrán cáo


Residents in urban villages have always been a group worthy of attention. Their lives lag behind the pace of development of the times, are separated from modern urban management, their living environment is cramped and their living standards are relatively low. With the development of the times, the mental health problems of residents in urban villages have become more and more obvious. We need to provide them with a warm alley space and a place for communication that can relieve their worries.

This design is located in the ancient city of Nantou, Shenzhen. It is a renovation plan for the grocery store in the southeast corner. It aims to provide a new way of communication for the residents of the village in the city. Really contact and recall past emotional experiences. The research team found that an important factor affecting vitality is having a "third place." This place is not a home (the first place) or a place to work (the second place). The "third place" is a series of places where people can gather and socialize, a multi-class, multicultural, heterogeneous place , The social container with the richest characteristics.

The building uses a grocery store as the carrier of operation, and on this basis is embedded an emotional experience corridor. The corridor connects small functional spaces such as a breakfast shop, music vent corner, public cinema, second-hand book drifting point, old object replacement, and water bar into four flow lines. The four streamlines represent anxiety, loneliness, sadness and irritability. The flow lines cross each other and penetrate each other.

After a day of exhaustion, the people in the villages in the city find an outlet to relieve their negative emotions in the process of viewing and roaming. It may be one thing or a person, filling the inner hole, and then becoming each other's salvation.

Second Prize Winner_ Lee Cheng wei

press to zoom

Second Prize Winner_ Lee Cheng wei

press to zoom
1/1

Second Prize Winner_ Lee Cheng wei

Description:Nature container

Building in nature is inherently contradictory. While architecture can give people a sense of closeness to nature, the natural landscape is gradually being swallowed by architecture.

Diversified nature has suffered from a destruction of concrete, which not only loses the diversity of nature, but also the diversity of architecture.

Natural buildings should have a certain lifespan. Many people think that buildings should be long-lasting. When building design is highly complicated, construction technology has to rely heavily on machinery and equipment. Although natural and environmentally friendly materials are used, the carbon footprint generated by transportation and construction is a cost to nature.

In terms of wooden construction, it will change with life. The lightweight wooden construction system, modular and sustainable development of the new era construction technology flexibly adapts to different types of bases, and can be easily constructed even in the most rugged places.

Human existence in the natural landscape is an interaction of scales, the juxtaposition of primitive sheds and nature, and the negotiation between the use of the landscape and the protection of the environment. Explore various and formal strategies.

The influence of nature on architectural design is increasing. We accept the guidance of trees instead of overriding them. The new building found innovative ways to integrate the natural landscape into and around the building.

The movable wooden house does not need to dig the foundation, as long as 4 cement piles are injected, and the whole frame is made of steel, which is very strong. This is a way of living that is gentler to the land, will not harm the land, and can be changed and moved at any time.

For example, the roof is made of plastic-aluminum panels, and the outer walls are made of cypress wood, and all foam insulation materials are placed, and the air layer is also designed to provide heat insulation in summer and warm in winter.

Wooden houses can actually be copied quickly, all components are systematized, and the style of the house can be changed, which can be completed in a few hours. If the deterioration of some materials, it can be repaired, and changed little by little.

Third Prize Winner_ Sahil Rattha Singh

press to zoom

Third Prize Winner_ Sahil Rattha Singh

press to zoom
1/1

Third Prize Winner_ Sahil Rattha Singh

Description:

"Imagine"(1971) by John Lennon, one of the greatest hits that not only addressed radicals and idealist, but also people from all ethnicities with different backgrounds and subcultures; these were the people he calls upon to dream and imagine a new and better world; "you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one."New Babylon was the brainchild of Constant Nieuwenhuys(1956-1974), a Dutch painter and architect. Nieuwenhuys was one of those dreamers who led the way and directed the path to re-imagine the better world that John Lennon referred to in his song. The thesis revolves around a 100-year plan where the construct initially dwells as a coastal infrastructure that addresses the impacts of climate change on the littoral, coastal, and marine environments. The current building enables its users to become the designers of the future, while the monolithic construct evolves into a vessel of architectural playfulness.




Honourable Mention

Honorable Mention_ Beilin Wang

press to zoom

Honorable Mention_ Ruiqi Xu & Runze Tian

press to zoom

Honorable Mention_ Davide Cannone & Ilaria Impagnatiello

press to zoom

Honorable Mention_ Beilin Wang

press to zoom
1/3

Shortlisted Entries

#Advertisement

Latest Updates:

#Advertisement