top of page

COMFORT IN CONTEXT

Taiwan

COMFORT IN CONTEXT

Photo credit: Moooten Studio / Qimin Wu

#Advertisement

PROJECT DETAILS:

Project name: Comfort in Context
Location: Kaohsiung City, Taiwan

Lead designer: Keng-Fu Lo
Office name: Chain10 Architecture & Interior Design Institute
Photographer: Moooten Studio / Qimin Wu

To know about the designers click the link below

#Advertisement

Life in the city is something that everyone struggles to escape. It is full of cars, commotions and things that violate our senses. Most people born in a city or who have lived there for a long time quickly grow tired of the hustle and bustle. By stepping out of our comfort zone, people gain the ability to try a new experience. Moving away from the city, and embracing the natural environment. 

This project quite far away from the city is what most people in Taiwan would call the countryside. The property is adjoining to the low-density residential area of the Agongdian Reservoir in the mountains of Kaohsiung. At a glimpse it looks like an orchard with lots of hills. In front of the property, there is a private 6 meter road that takes into account: privacy and the safety of vehicles entering and exiting. The building is 6.5 meters away from the road. A green slope was created under the suspended wall on the second floor of the main building facing the southward hilly land. The natural grassy slope in the courtyard echoes the greenness of the hillside slope. A number of Taiwanese beech trees were likewise planted to further enhance the greenness of the property. All of this favors the inhabitants to easily view the change of seasons while creating a rare atmosphere that is impossible to achieve in a city-like environment.

#Advertisement

With this project, the aim was to go further with its connection to the environment. Due to the location of the residence, it was known there would be numerous local wild animals and insect species. A typical project like this would usually cause a lot of disruption to their habitats. The size of the building also affects the combination of internal and external lighting. What was done, was to reduce the effect of the internal physical lighting. This lighting has been positioned in such a way that it doesn’t disturb the habitats in the area.

Many projects try to control the environment, here, the typical south-westerly wind direction was a big consideration during the summer. This wind combined with the facade is why the building is much cooler and needs less usage of electricity to keep it cool. The hills block the cool winds in the winter. The direction combined with the suspended nature of the building means there is greater air circulation which benefits the residents in a hot climate like Taiwan.