CRYSTAL POOL | 100 Architects

Read Along (Audio)

Photographer: AmeyKandalgaonkar


Crystal Pool is a creative public space intervention designed for the grand opening of a new mixed-use complex located in the New Bund, the emerging international business center in Pudong (Shanghai), with the aim of fostering entertainment & social interactions among new visitors, appealing to kids, youngsters & adults alike.



The project comprises the staircase that connects the street level with the public rooftop of the commercial building, and also the landing area on the street level in an attempt to link both levels through an eye-catching intervention which could encourage visitors to use the staircase as a public space as well.



The staircase was sprinkled with “water drops”, different typologies of mini-tribunes, carefully designed to provide a range of different seating & lounge positions overlooking the whole central intersection plaza. Those “water drops” would then create a “water puddle” on the bottom landing area, a pool of fun for the younger visitors, containing an obstacle track and a virtual pool with fun features as a playscape.



The resulting intervention is rendered as a playscape on the street level, filled with basic geometrical objects such as bubbles and waves to be colonized by kids, besides shaded seating features for adults, plus a funky staircase, turned from just a circulation space into a space to stay, to rest, to lay down and contemplate the urban enclave.


Project name: Crystal Pool

Project type: Exterior Intervention

Designer: 100 Architects

Designteam: Marcial Jesús, Javier González, Lara Broglio, Mónica Páez, Keith Gong, EvgeniaLikhachova, Marie Anseaume

Production: Hong Yang Advertising (Shanghai)

Client: Tishman Speyer Properties

Location: Pingjiaqiao Road 36, Pudong, Shanghai, China

Built area: 470m2

Completion: September 2019

Photographer: AmeyKandalgaonkar

To know more about the Architects 

reviving-mines-park-shandong

REVIVING MINES PARK - SHADONG

Similar Projects

Subscribe to receive updates via E-mail

© All rights reserved. ARCHIOL 2019