top of page

LINGDI Office | WJ DESIGN

China

LINGDI Office | WJ DESIGN

Photo credits: Yutao Xue

#Advertisement

PROJECT DETAILS:

Project: Lingdi Office
Location: Zancheng Center
Complete: 2020
Type: Office/Exhibition hall
Area: 800m2
Client: Lingdi
Design company: WJ Design

Design director: Leo HU
Team: Jimmy JIN Lilian YANG Runze LIN
Furniture: Enjoyspace
Lighting: Huah
Construction: Uhjoh
Multimedia: Sanzhen Tech
Photo credits: Yutao Xue

To know about the designers click the link below

#Advertisement

Reconstruction of Office Space with Simple Lines
This project is located in Hangzhou Zancheng Center, a building with a square structure. It is close to the Qiantang River in the south, which attracts many famous international companies to settle in for office.

The owner is a company founder, who focuses on high-end clothing design and fabric. With the development of business, a new space is needed to show the persistence and brand spirit of materials and fabrics. 

At the beginning of the project, after many discussions with the owner, designer Leo Hu decided to focus on how to express the excellent fabric material and how to cut through space and color.

#Advertisement

The designer hopes to use simple lines and devices to reshape the space and create a space integrating exhibition, reception, and office.

The simple color block and space are separated by the use of design. Customization materials make the large space not have a strong sense of regional function. Creating a relaxing and comfortable space, just like the comfortable wearing feeling brought by the high-end cutting materials so it will not feel constrained, but detached and comfortable.

At the entrance, white is used for development, and only the simplest lines are used for decorating the wall. Every visitor can feel extreme purity when entering the space for the first time. The combination of white walls and projection makes the entrance space more modern and professional, and also offers the entrance space with different visual levels.

Different from the traditional office space, the entrance chooses the setting of no lobby and no entertainment. Subtraction in the space can make the whole office space more complete. Simple line decoration can be used for spacing, which has the function of separation and no rigid wall spacing. It makes space have more simplicity. It seems to be a simple quilting decoration on the clothing, which is orderly from the far view and close to the view elaborate low-key design.