QEDELI BREWERY | Idaaf Architects

Georgia

©Idaaf Architects


‘Qedeli’ Brewery consists of two buildings set on 1140 sq.m.. The first building among the two functions as the brewery itself and the other building is a small restaurant and hotel incorporating necessary storages. A common cellar based at -2.6m from an absolute benchmark of the land–814, 3 is shared by both the buildings. The area is planned such that the buildings are located in the middle of the zone and is set up with internal and external yards.  The courtyard is designed for the staff, handling of vehicles and other ‘dirty’ works, however, for the guests it’s still convenient to get to the hotel or restaurant and to the brewery environment. The outer courtyard is first what the guests will experience when they arrive to the Brewery. To get up the territory is possible from a separate door in the courtyard and it too has spectacular views of the Qedeli landscape. From here, you can enter the hotel, the restaurant and the cellar.



The brewery building is planned considering the functions, space required for the beer making, Office for manager, WC and a small storage. The brewery building is also accessible from the courtyard as there are two doors, one for the staff and other for the guest, It also has a third entrance door which is 2.6m high for vehicles distribution and large size cargo delivery. A 71sq.m. covered terrace is also a part of the brewery building, which can be used for large car parking or to place other goods. The terrace can also be used to perform actions necessary for the functioning of the brewery.



The other building has two levels, the ground floor of these buildings functions as the restaurant consisting of its kitchen and storage space, along with a manager’s room and a common toilet. The restaurant consists of a hall with a capacity of 28 persons. It also consists of a 4 seats bar with ivy wall behind it. This is designed in this particular manner to make sure that the guests coming to the restaurant are separated from the guests entering the hotel which creates a further personal environment. A separate lounge type space is designed from the restaurant with striking views of Qedeli. A big glass window connects the brewery to the restaurant which provides an interesting view of the processes happening in the brewer fr the visitors. A 38sq.m. terrace attached to the restaurant provides the spectacular views of the outer courtyard and green hills of the Qedeli. This area has more seating for the restaurant guests.



The second level of the hotel/restaurant building is at +3..6m, the hotel is planned with 5 rooms. Each room consists of a private toilet and bathroom. This level also has a storage used for the washing and laundry facilities. Each room is designed with a personal separate balcony. Interior decor is all wooden and is inspired by Tushetian and Rachian wood carving culture. The staircase on this level takes you to the roof terrace with further restaurant seatings and remarkable views of the Caucasus Mountains and Alazani Valley.


The outdoor garden is designed to avoid more intervention made on the nature. These garden are designed with seating for the guests to taste the Qedeli Beer made locally. The landscape is designed with shrubs, and other plants, which are selected considering the local environment. Locally available materials are used on the facades of both the buildings, for example Stone used is from the old, abandoned houses and the Georgian pine material is used for wood, which is often used in Kakhetian houses.


PROJECT DETAILS:

Project Name: QEDELI BREWERY

Type of Project:Brewery

Location:  Qedeli, Georgia

Architects:  Idaaf Architects

Engineer:  Irakli Janjghava

To know more about the Architects 

34 Most Essential Tools for Architecture Students

34 Most Essential Tools for Architecture Students

chateau-lafite-rothschild

CHÂTEAU LAFITE ROTHSCHILD

Similar Projects

Subscribe to receive updates via E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

© All rights reserved. ARCHIOL 2019