BALCÓN DE LA BAHÍA | ZOOCO ESTUDIO

Photo Credits: Imagen Subliminal


The project is carried out in a building situated in one of the most typical avenues of Santander and experiences a priviledged location with magnificent views of the bay. With almost a century old, the construction has been intended throughout its history to the teaching use, being in origin a school, later a university center and ultimately, a nursery.



With this mediation, a conversion is proposed to transform it into a residential public space, but is it a hotel or a student residence? The answer is “both”, since it serves as a residence during the university academic course and as a tavern during the summer.


Photo Credits: Imagen Subliminal


This premise requires that the rooms can fix the requirements of its occupants in these two situations (shared a double room for a long-term accommodation and double room for a short period of holidays), with the versatility of headboards-cupboards and a simple movement of the beds.


PROJECT DETAILS:

Name: Balcón de la Bahía

Year of completion: 2018

Team: Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

Collaborators: Beatriz Cavia, Beatriz Villahoz

Photo Credits: Imagen Subliminal www.imagensubliminal.com

Construction: CONSTRUCCIONES COBOMAN S.L

Lighting:  ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

To know more about the Architects 

Photo Credits: Imagen Subliminal

Subscribe to receive updates via E-mail

© All rights reserved. ARCHIOL 2019