top of page

CAN BORDOY - GRAND HOUSE AND GARDEN - PALMA DE MALLORCA | OLIVER HERNAIZ ARCHITECTURE LAB

Spain

CAN BORDOY - GRAND HOUSE AND GARDEN - PALMA DE MALLORCA | OLIVER HERNAIZ ARCHITECTURE LAB

Photo Credits:  José Hevia

#Advertisement

PROJECT DETAILS:

Client: Mikael Hall

Architecture and Interior Design: OHLAB / Paloma Hernaiz and Jaime Oliver

OHLAB team: Paloma Hernaiz and Jaime Oliver with Rebeca Lavín, Silvia Morais, Laura Colomer, Amaia Barazar, Manuela Sánchez, Lara Ortega, Eusebiu Spac, Tomislav Konjevod, Eleni Oikonomaki, Katerina Kotsampasi, Nikola Kozhuharov, Stela Dineva, Rosa Fuentes, Joana Aguilera, Amalia Stavropoulou.

Project Management and Site Supervision: OHLAB (architects), Jorge Ramón (quantity surveyor), Luis Rivas (quantity surveyor).

Assistant team: Isabel Sánchez, Jaume Miralles.

Structure engineer: Hima Estructuras

MEP Engineering: Ingenio Consultores

Landscape: Salva Cañís (master gardener), OHLAB (landscape masterplan)

Acoustical: Tafor Consulting

Lighting: OHLAB

Archaeologist: Elvira González

Commissioned Art work: Pedro Oliver

Graphic Design: Studio Roses Photos: José Hevia

Subcontractors MEP: Centro de Montajes, Nord Arbona, Balinseg, Elipsys

Carpenters: Alumader, BM mobiliario, Fustería Galmes, Creacuina, Carpintería Borras

Decorative painting: Black & White

Blacksmith: Rosendo Ramón, Alfernox

Glassworks: Cristalería Bellver

Stone: Marworld

Pools: Hidroingenia

Lifts: Malift

Textiles: Don Telas

Kitchen: Electrolux / Metalúrgica Estanis

Gardening: Jardins de Tramuntana

Stretched ceiling: GS techos tensados

Photo Credits:  José Hevia

To know about the designers click the link below

#Advertisement

Can Bordoy Grand House & Garden is a small 24 room hotel with a magnificent garden, swimming pool, spa and panoramic terrace, located in the historic center of Palma de Mallorca. It is a complete renovation of a 2,500 m2 abandoned building that had been heavily intervened throughout it’s more than 500 years of history.

#Advertisement

One of the most distinctive elements of the property is its garden, not only because of its size but because of the richness and antiquity of the existing vegetation. One of the project’s most important interventions has been opening the doors of the garden until now unknown by the vast majority, to the city and giving it visibility from the entrance courtyard and from the street.

The proposed program is intended to evoke the experience of visiting a house more than a hotel. Therefore, rather than being at a hotel reception, the clients meet at the entrance hall of the house, instead of a restaurant we find a residential dining room, the rooms and living rooms are like those you would find in an old house, etc.