top of page

BIG AND TINY SILVERLAKE | ZOOCO ESTUDIO

California, U.S.

BIG AND TINY SILVERLAKE | ZOOCO ESTUDIO

Photo Credits: Pixel Lab

#Advertisement

PROJECT DETAILS:

Project Name: Big and Tiny Silverlake
Year: 2019
Team:  ZOOCO ESTUDIO
· Miguel Crespo Picot
· Javier Guzmán Benito
· Sixto Martín Martínez

Collaborators: Jorge Alonso, María Larriba.
Photo Credits: Pixel Lab (www.pixellab.us)
Construction:  NIMBO PROYECTOS S.L
Illumination: ZOOCO ESTUDIO
Furniture: ZOOCO ESTUDIO

To know about the designers click the link below

#Advertisement

Out of the need for a cool spot for both kids and adults to enjoy. A place where families can grow in every aspect of their lives. This is how the idea of Big and Tiny was born. Big and Tiny opened the first space in Santa Monica. This project is the second local of the brand and it is situated in Silverlake (California).

The Project covers a surface of 467m2 (5027 sq ft) with a max height of 6.50m (22 ft) and it is characterised by a visible roof structure of wooden trusses that cover the entire factory building and exempt the interior space of having structure. Besides the trusses, the building has a few closed volumes in different heights that contain maintenance functions as well as the actual bathrooms, kitchen and meeting rooms.

The project is created under two different rules; the first one was to generate two different spaces acoustically isolated one from each other. This spaces are for the adult and the children public; the second one was to create in both spaces, open squares. We did it compressing the private uses in volumes that are ordered around this squares.

#Advertisement

We built a wall that splits up the building into two parts. This wall contains the acoustic isolation and is covered by mirrors in order to generate more amplitude in both spaces.

Once this division is generated, we generated a constructive module that is repeated in the form of bands that runs those places. Through its expansion and compression, we covered the entire perimeter present in the premises. This spatial tension creates interior spaces that respond to the requested program, moreover at the same time, it creates the facade of the square that will be the main space for children or the space to develop various activities in the case of students.

These bands materialize in different materials according to their use or function and even become lattices when we are interested in having a visual communication between spaces.